10. des
HVA DU VIL: Med Eau De Vill.
 
Eau De Vill til Gregers

Publisert: 05.mar.2014 04.12
Oppdatert: -
Fredag klokka 21.00 gjester sømådølene i Eau de Vill Gregers mellom konserter på Grundsetmarten, hvor de underholder både torsdag og lørdag. Til Gregers kommer Svein Arild Johnsgård (mandolin og sang), Evald Kr. Langsjøvold (gitar og sang), Audun Røsten (bass), Bård Uri Jensen (fløyter), Anders Lillebo (trøorgel og trekkspill), Lars Bjørk (fele) og Kristian Frøland (perkusjon). Eau De Vill har herjet rundt omkring på flatbygdene på Hedmarken og i fjellbygdene i Østerdalen de siste månedene. Noen kaller dem musikere, andre kaller dem småfrekke døler, men en ting er sikkert. Beskjedne er de ikke. Eau De Vill har underholdt siden 1993. Ablegøyene og humoren har de fra tiden i Sømådalen Theaterselskab på 80-tallet, mens musikken er inspirert av norske, svenske og irske folketoner. «Sammenblandet med litt vømmølsk stemning og egenprodusert stoff, kan du få høre akkurat «Å dø vill». Enkelt og greit», heter det i bruksanvisningen. Eau De Vill er nå tildelt EU midler og har hospitert inn en svensk spelemann. Fra Dalarna kommer mange store folkemusikere, og spelmannstradisjonen er sterk i området rundt Siljan. Riksspelemenn Lars Björk er med på å la musikken gli over og inn i EU. Kanskje er dette starten på et Norsk medlemskap i EU? I alle fall er dette kanskje noe av det eneste som har vært et vellykket norsk-svensk samarbeid.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke