8. des
 
Edvard Munchs hestekurbehandling av malerier

Publisert: 23.sep.2013 04.13
Oppdatert: -
Løten Historielags foredragsserie i Munch-året 2013 fortsetter i Bøndernes Hus mandag klokka 19.00 med foredraget «Edvard Munch - Hestekuren, fakta eller myte?» ved malerikonservator og forsker Mille Stein. Det sies at kunstneren anbefalte en som hadde kjøpt et bilde av ham å sette maleriene ut til soling en gang imellom. Munch fortsatte å «hestekurbehandle» malerier i alle år framover, men det kunne skje uregelmessig i perioder og kanskje noe tilfeldig. «Hestekuren» ser nok de fleste på som en destruktiv og ukontrollert prosess. Mille Stein har undersøkt og konservert flere verker av Munch og vil legge fram resultater av sine undersøkelser og fortelle om arbeidet sitt. Løten historielag setter i anledning Munch-året 2013 søkelyset på noen temaer som først og fremst dreier seg om Edvard Munchs kunst. Laget har fått både lokale og nasjonale foredragsholdere til foredragsserien som alle er av de fremste eksperter på de respektive temaer, det være seg kunsthistorie, litteraturhistorie, konservering og lokalhistorie knyttet til Edvard Munch. Neste og siste foredrag i serien 5. november har tittelen «Munch som poet - Munch i poesien» ved professor ved Høgskolen i Hedmark, Ole Karlsen, som ser nærmere på Munchs mange etterlatte tekster.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke