14. des
EINAR LUNDBY: Levde fra 1894 til 1978. I tillegg til å være lege var han også forkynner og sjelesørger.
 
Eiliv og Elise Revling Holm på Lundbydagen

Publisert: 18.jun.2011 04.12
Oppdatert: -
Søndag inviterer Brumunddal/Veldre menighet til den årlige Lundbydagen, som starter med gudstjeneste i Brumunddal kirke ved kapellan Anna Grønvik. Etter gudstjenesten blir det blomsternedleggelse på Lundbys grav, etterfulgt av kirkekaffe.
Einar Lundby (1894-1978) var brumunddalslegen som i 1930-årene gjennomgikk en radikal omvendelse. «Å leve i lyset, under Guds ledelse», ble en rettesnor som fikk store konsekvenser for Lundbys videre liv og virke.
Fra 1949 til 1964 var han drivkraften bak det kristne hvilehjemmet Solborg på Jevnaker. I dag drives Institutt for Sjelesorg ved Modum Bad som Dr. Einar Lundbys stiftelse.
Diakon Josef Holm fra Østre Brumund, var i flere år en av Lundbys nærmeste medarbeidere i driften av Solborg. Josefs sønn, Eiliv Revling Holm, arbeider som trosopplærer i Gjøvik. På Lundbydagen samtaler han med sin mor, Elise Revling Holm, om familiens minner fra samarbeidet med Lundby på Solborg.
Som forkynner og sjelesørger ga Lundby styrke og livsmot til tusener av mennesker, og han ble kjent som en av Kristen-Norges mest markante skikkelser. Mange forteller at et møte med Lundby var avgjørende for deres videre livsførsel og vegvalg.
Brumunddal/Veldre menighet har i flere år arrangert Lundbydagen til minne om Einar Lundby. Tanken bak Lundbydagen er å holde minnet og arven etter Lundby ved like, slik at flere kan bli kjent med hva han sto for gjennom sitt omfattende virke.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke