8. des
KONSERT: Sigurd Hole.
 
«Elvesang»

Publisert: 29.jan.2018 09.24
Oppdatert: 29.jan.2018 09.24

Sigurd Hole er ute med sitt nye soloalbum «Elvesang» og har konsert i Røhnesalen torsdag klokka 19.00. «Elvesang» er Sigurd Holes første utgivelse for solo kontrabass. Albumet tar utgangspunkt i hans mangeårige utforsking av kontrabassen inspirert av blant annet klanglige elementer fra norsk folkemusikk og lyden av den japanske bambusfløyten Shakuhachi. Gjennom arbeid med utradisjonelle spilleteknikker og ulike stemminger skapes klanger, rytmer og teksturer som kan frambringe assosiasjoner til alt fra dype tordenskrall til lyden av en duggdråpe som faller mot bakken. Musikken kan beskrives som minimalistisk, vakker og ettertenksom, men har til tider både en mer leken og ekspressiv karakter. Sigurd Hole, født og oppvokst i Rendalen. Han er kjent fra sitt arbeid som bassist, komponist og arrangør med musikere og ensembler som Karl Seglem, Helge Lien, Eli Storbekken, Jon Eberson Group, Eple Trio og Kringkastingsorkesteret. Han har de siste årene også vært fast medlem av Tord Gustavsens ensembler. Sigurd Hole har et 30-talls plateutgivelser bak seg, og kan vise til omfattende konsertvirksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Han har vært nominert til Spellemannpris to ganger, sist i 2016 for sitt samarbeid med folkesanger Eli Storbekken på plata «Fabel». I 2018 debuterer han med to utgivelser i eget navn. I tillegg til «Elvesang» slipper han ny plate med egen trio og nyskrevet musikk i mai.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke