12. des
ROPERT: Teater Innlandets «Inntrengerne» vises i siste forestilling i festivalen «Ropert».
 
En festival om demokrati
Teater Innlandet markerer grunnlovsjubileet med festivalen «Ropert - En festival om demokrati» i Kulturhuset Banken lørdag og søndag med 47 kunstnere, 18 forestillinger og en debatt.

Publisert: 07.nov.2014 04.00
Oppdatert: 07.nov.2014 03.59

Festivalen åpner av stortingspresident Olemic Thommessen lørdag klokka 12.00.

På programmet lørdag står danseforestillingen «I will Never Fix you», skulpturen «Shine on you crazy» ved Marianne Stranger, installasjonen «Ropert-bil» ved Kristin Bengtson, monologen «Fugler som faller» ved Ester Grenersen, opplesning, «Det kunne vært meg», ved Janne Aasebø Johnsen, «Vel bekomme» - kortfilm og performance av og med Marie Othilie Hundevadt og Cecilie Owren og «Frihetsopera på fem minutter» av Terje Nordby og Arne Garvang.

I tillegg vises teaterforestillingene «Urban Legend» av Malmfrid Hovsveen Hallum, «Her er jenta si som har vaska seg» av Kopparleden teaterlag, «Leve republikken» av Turnékompaniet, «Paragraf 250» av og med Teater Leven, «T …» av Asfaltprinsessene, «Trenger dere meg fortsatt?» av og med Morten Jostad, «Frihet ble oss født» ved Tema Teater, «Brutalt Dunkelt» av Philipp Stengelé og Erler Teaterkompani og «Inntrengerne» ved Teater Innlandet. Klokka 20.30 blir det intimkonsert med Elias og Veronica Akselsen med gitarist Karl Johansen.

Teaterforestillingen «Archiv 1,336-1,337» vises søndag klokka 14.00 med påfølgende debatt klokka 15.00. Tema for debatten er «Sensur og forfølgelse. Et internasjonalt blikk på farlig scenekunst og utsatte kunstnere» og «Finnes det vilje til politisk engasjement i den regionale scenekunsten»? Ledes av politisk kommentator i NRK, Astrid Randen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke