14. des
 
En Gomorra i Sodoma

Publisert: 04.feb.2014 04.13
Oppdatert: -
Finlandssvenska Teatern har première på «En Gomorra i Sodoma», en obskøn, platt og poetisk suite, i Hamar Teater torsdag klokka 19.30 med påfølgende forestillinger fredag, lørdag og søndag. Dette er vinterens definitive voksenforestilling på Hamar Teater, den framføres på svensk, svorsk og haltende engelsk, og på scenen står Marc Svahnström, Kim Gustafsson og Jonas Kippersund. Bør menn, både hetero- og homofile, få barn? Kanskje ikke. I hvert fall ikke før de er over midtlivskrisen. Og hvor lang er den egentlig? Finnes det en risiko for at den kan vare resten av livet? Er livet for grelt, stygt og tarvelig? Og hva kan man egentlig da kreve av dette livet? Tar kravene som man stiller til seg selv og sine venner aldri slutt? Hva blir så slutten? Og blir den bedre hvis man synger den. Bør man i tilfelle også synge begynnelsen og midten og ikke bare slutten? Tekstene i forestillingen er skapt av ensemblet, i tillegg vil man kunne gjenkjenne diktet «Lykke» av Einar Skjæraasen. Regi og visuelt konsept er ved Philipp Stengelé, og kostymene ved Inga-Live Kippersund. Finlandssvenska teatern (FIST) ble startet i 2001 av skuespillerne Marc Svahnström, Jonas Kippersund og Kim Gustafsson. Skuespillerne kommer fra henholdsvis Åland, Norge og Finland. Teateret er som sådan et nordisk prosjekt og den nordiske profilen/vinklingen har preget gruppens prosjekter språklig og temamessig.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke