9. des
FRISTELSER: Det er ikke lett å gå forbi denne boden.FOTO: ELIN SKRAMSTAD
 
En smak av Europa
Nok en gang blir det Europeisk marked i Hamar. Fra onsdag til lørdag tilbyr rundt 25 handelsfolk mat og håndverk ved Triangelen i gågata.

Publisert: 10.sep.2012 04.13
Oppdatert: -
Kremmere fra blant annet Frankrike, Holland, Belgia, Italia, Spania og Polen, danner en fargerik ramme rundt markedet.
I tillegg til mat for «hjemmebruk», kan du smake eksotiske fristelser på markedet. Hva med hollandske pannekaker med ost og skinke eller annen for oss uvant topping?
Fra matavdelingen nevner vi franske, nederlandske, italienske og engelske oster, italienske delikatesser som parmaskinke, pasta, olivenolje, syltetøy, honning, sauser, korsikansk, italiensk og spansk salami og skinke, Britanny-kjeks, spansk paella, engelsk sjokolade, tysk grill, tørket frukt og grillete nøtter fra Midtøsten, franske crêpes, gresk oliven og antipasti, fransk frukt og grønnsaker, sveitsiske karamelliserte produkter, tysk charcuterie, marokkansk couscous, nederlandske vafler og minipannekaker og tartiflette fra de fransk Alpene.
Blant håndverksvarene finnes engelsk porselen, polske smykker og håndverk, håndvesker, smykker og skjerf, italiensk pachmine, og klær, hollandske treblomster og glass fra Transilvania.
- Markedet har blitt svært positivt mottatt, og har blitt et morsomt og fargerikt innslag i bybildet, og det er primært tradisjonell mat og håndverk og andre autentiske produkter som fenger, hevder markedsarrangør Olivier Simonin.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke