11. des
TIL BORDS: Med Prøysen hos Brit på Simenstad.
 
En smak av Prøysen
Simenstad gård byr på mat - og kulturopplevelser hver dag under Blåklokkevikua.

Publisert: 23.jul.2014 04.00
Oppdatert: 23.jul.2014 04.00

Vertinne Brit Skurdal Braastad og hennes kjøkkenjenter serverer måltid inspirert av Alf Prøysens forfatterskap.

Det serveres Prøysen-inspirert dugurd, middagsbuffé og dessertbord à la 1950-tallet som var en blomstringstid for Prøysen. Hver dag bakes det i den gamle steinovnen, blant annet Julie Prøysens rugbrød og urtebrød fra Præstvægen.

Dugurd serveres klokka 12.00-16.00. På menyen står bakst fra bakerovnen, Julie Prøysens rugbrød, urtebrød fra Præstvægen, rabarbrasuppe, fleskepannekake og sommerlig fisk og salat i tillegg til kokekaffe og søte smaker.

Under vignetten «Matklokka syng» forteller vertinne og historiker Brit Skurdal Braastad om skikken med matklokkene og viser rundt i hovedbygningene klokka 15.00 hver dag.

Det er middagsservering hver dag klokka 16.00-20.00. På menyen står et kulturhistorisk måltid med retter fra Alf Prøysens tekster, som grynpølse, krumme med tilbehør, sommerlig fisk, salat fra kjøkkenhagen, gardkjerringas rømmedressing og bakerovnsbrød. Måltidet avsluttes med dessertbord fra 1950-tallet med rabarbrasuppe, sviskegrøt, krem og brødpudding, surmjølkspudding, semulepudding og kirsebærsaus, rips og vaniljesaus, samt småkaker som hører sommeren til.

Simenstad Gard ligger i solhellinga, skrått over dalen i forhold til Prøysenstua.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke