12. des
DANSEELVENE: Fra Hedmarktoppen.
 
«En tid for alt»

Publisert: 15.apr.2015 04.00
Oppdatert: 15.apr.2015 03.59

Danseklassen ved Hedmarkstoppen folkehøyskole framfører «En tid for alt», en helaftens danseforestilling i Filadelfia Hamar lørdag klokka 17.00 og 20.00. «Hva er tid»? «Hva rommer tiden»? Dette har elevene hatt som utgangspunkt for å lage dansene, og det blir alt fra jazz og moderne til hip hop. Danseelevene har nettopp kommet hjem, etter en treukers reise til Mexico, Los Angeles og Hawaii. I Mexico var de i Tijuana og jobbet med barn som vokser opp i red light district, og hadde danseseminar for dem. De besøkte også et safe house, et hjem for jenter mellom 10 og 17 år, som har blitt reddet ut av sex-trafficking. – Det var et sterkt møte, og vi fikk kommunisert på en spesiell måte gjennom dansen, da vi opptrådte for hverandre. Det var nydelig å se hvordan disse jentene får muligheten til å skape seg en ny framtid, da de får skolegang og muligheten til å være barn, forteller linjelærer dans, Ragnhild Lohne Reinsberg. Elevene bygde også et hus for en fattig familie sammen med Utfor-klassen, med penger de hadde samlet inn på forhånd. Sønnen i familien var funksjonshemmet, og hadde bare fått ett år med skolegang selv om han var tolv år. – Det var sterkt å kunne overgi nøklene til denne familien, som nå vil få en mye lettere hverdag sier danserne. Det blir bistandscafé i pausen, der alt overskuddet går til arbeid mot kjønnslemlestelse av kvinner i Kenya.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke