11. des
gjøkeredet: Stykket er vel kjent for de fleste fra filmen med Jack Nicholson i hovedrollen.
 
Engelsk gjestespill

Publisert: 08.des.2010 04.12
Oppdatert: -
Torsdag blir det tradisjonen tro Guest Performance in English i Hamar teater. Vi snakker altså om engelsk gjestespill og det med samme teatergruppe som hvert år besøker Hamar med Shakespeareforestillinger. Denne gang med stykket One Flew Over The Cuckoo's Nest, skrevet av Ken Kesey.
Et avslappende og rolig opphold på et mentalsykehus er bedre enn å sitte bak lås og slå. Det mener i alle fall småforbryteren Randle P. McMurphy. Han spiller sinnssjuk såpass overbevisende at han blir lagt inn blant «tullingene», som han velger å kalle sine medpasienter. Randle reagerer på de faste og strenge rutinene innenfor mentalsykehusets vegger. Kan det være riktig at voksne menn skal dopes ned på beroligende midler og subbe rundt i morgenkåper istedenfor å få se på sport på tv? Det er ikke måten å behandle mentalpasienter på, mener Randle. Det blir umiddelbar konflikt mellom den livslystige og rappkjeftede Randle og hans strikse og kjølige sykesøster. Men Randle lever farlig. På sykehus for sinnslidende har man sine metoder for å ta seg av vanskelige pasienter. Men «ferieoppholdet» kan fort bli lengre enn man har beregnet.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke