15. des
RIITIIR: Enslaved er på norgesturné med nytt album i bagasjen.
 
Enslaved
Det progressive ekstremmetalbandet Enslaved med supportbandet Krakow kommer til Gregers Kafé & Bar lørdag klokka 21.00. Anledningen er turneen «Haustrite 2012».

Publisert: 06.okt.2012 04.13
Oppdatert: -
Enslaved ble dannet i Sveio i 1991 da Grutle Kjellson (bass, vokal) og Ivar Bjørnson (gitar) møttes i et lokalt øvingslokale.
De bestemte seg for å starte et band sammen og de fikk med trommeslageren Trym Torson. Dette ble starten på Enslaved, og i løpet av sommeren 1992 spilte de inn sin første demo.
Senere kom Cato Bekkevold inn på trommer, og i tillegg til Kjellson, Bjørnson og Bekkevold teller dagens besetning Arve Isdal (gitar) og Herbrand Larsen (keyboard, vokal).
Debutalbumet «Vikingligr Veldi» ble utgitt i 1994. Senere samme år ga de ut sitt andre album, «Frost», og i dag kan de se tilbake på ikke mindre enn 11 albumutgivelser.
Enslaved har gjennom årene vært gjennom en rekke musikalske stilendringer. De to første platene inneholdt aggressiv viking/black metal. I de senere utgivelsene forsterket de viking- og metalelementene i musikken og la seg på en mindre aggressiv linje. På 2000-tallet har bandet dratt inn flere elementer fra progressiv rock.
- Da er endelig tiden kommet for å turnere Norge igjen! Etter å ha herjet rundt på diverse kontinenter var det på høy tid å legge starten på verdensturneringen til Norge. Vårt nye album «Riitiir» har sannelig klart å vekke interessen i inn- og utland, det er en buzz rundt bandet vi ikke har opplevd maken til, og det er før release. Vi gleder oss enormt til å vise fram låtene på norske scener, og bevise at både vi og låtene er skapt for scenen, heter det i et kommuniké fra bandet.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke