14. des
 
Eple- og sellerisuppe
Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe.

0
Publisert: 02.nov.2015 04.00
Oppdatert: 02.nov.2015 03.59

3 stk kyllingfilet i små terninger

2 ss margarin til steking

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

2 ss grovhakket hasselnøtter

1 ss grovhakket frisk salvie

Eple- og sellerisuppe:

1 stk grovhakket løk

1 stilk grovhakket stilkselleri

1 ss olje til steking

1⁄2 stk sellerirot

2 stk røde epler, skrelt og i biter

1 kvist frisk timian

1 l vann

2 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

4 stk grove rundstykker

Slik gjør du:

1. Lag eple- og sellerisuppe. Fres løk og stangselleri i en varm kjele med olje til det er blankt. Tilsett sellerirot, eple og timian, og fres videre i ca. 5 munitter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.

2. Hell på vann og ha i buljongterning. Kok suppen på middles varme til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.

3. Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser, eller i en food-prosessor. Smak til med salt og pepper.

4. Brun små terninger av kylling i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i grovhakkede hasselnøtter og salvie.

(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke