5. des
 
Eplehorn
Herlige søte horn med revne epler, smaker som en drøm nystekt. Veldig godt f.eks. med geitost på. Bak dobbel porsjon og putt i fryseren til senere.

Publisert: 24.okt.2018 14.24
Oppdatert: 24.okt.2018 14.24

4 dl hvetemel

1 dl havregryn

1 ts malt kardemomme

1 ts malt kanel

3 ts sukker

½ pk gjær

3 dl lunkentvann

4 stk revneeple til fyll

Fremgangsmåte:

Rør gjæren ut i litt av vannet.

Tilsett alt det tørre og elt sammen deigen.

Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.

Kna deigen. Kjevle den ut til en stor rund leiv (som en pizzabunn). Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær i 8 stykker (som pizzastykker).

Riv eplene grovt på et råkostjern.

Legg revne epler på leiven og rull sammen til horn.

Sett eplehornene på bakeplater og la de etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle med sammenpisket egg.

Stekes i ovn ved 220°C i ca. 10-12 minutter.

Denne porsjonen gir 8 eplehorn.

(Frukt og Grønt)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke