5. des
 
Eplesuppe

Publisert: 19.nov.2018 13.24
Oppdatert: 19.nov.2018 13.24

Forfriskende, lettlaget og velsmakende suppe med epler som er en perfekt dessert etter et godt måltid. Eplesuppen kan serveres både kald og lun. Kanskje henger det igjen noen epler på trærne som fortsatt som kan brukes.

8 røde epler (eller et annet slag)

7½ dl vann

saften av 1 stk sitron

2 ss sukker

½ ts malt kanel

½ beger kesam vanilje

½ stk fin hakket eple

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og fjern kjernehusene.

Kutt eplene i biter og kok dem i vann sammen med sitronsaft, sukker og kanel til de er myke.

Kjør epleblandingen i en hurtigmixer til den blir jevn og glatt.

Bland vaniljekesam med finhakket eple.

Server suppen lun med en liten spiseskje kesam (med eple) i hver suppebolle.

Ønsker du å servere suppen kald, avkjøles den i kjøleskapet ca. 4 timer.

(Frukt og Grønt)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke