11. des
 
Er det lurt å gå på rød løper med joggesko?

Publisert: 17.apr.2013 04.13
Oppdatert: -
Under den noe kryptiske tittelen «Ikke gå på den røde løperen med joggesko», kåserer Einar Lunde i Storhamar kirke torsdag klokka 19.00 i regi av Folkeakademiet Oppland-Hedmark. Gjennom kåseriet blir det et ellevilt møte med Zimbabwes diktator Robert Mugabe, Gro Harlem Brundtland og en kliss naken norsk stortingspolitiker på et direktørkontor i Afrika. Dette er altså rammen rundt kåseriet, hvor Einar Lunde tar tilhørerne med på et Dagsrevy-oppdrag i en krigssone. Det høres umiddelbart alvorlig ut, men det hele utvikler seg, for ikke å snakke om innvikler seg, aldeles vanvittig, dramatisk og humoristisk. Men midt opp i galskapen berører kåseriet verdier som kreativitet, motivasjon og om å ha fokus og aldri gi opp, selv om livet står på spill. Einar Lunde (født 13. mars 1943 i Oslo) begynte som sommervikar i Dagsrevyen i 1968. I 1970 ble han fast nyhetsanker. Fra 1982 til 1986 var Lunde NRKs Afrika-journalist. Gjennom meningsmålinger utført av VG, Dagbladet og Se og Hør, er Einar Lunde ansett som en meget troverdig nyhetsoppleser og journalist. Lundes siste sending var mandag 27. september 2010. Da gikk han av med pensjon etter 42 års tjeneste for NRK. Ingen har vært ankermann i så mange nyhetssendinger på norsk TV som Einar Lunde.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke