15. des
SKULPTUR: Aase Texmon Rygh viser skulpturutstillingen «Evighetens form» i Galleri Hamar kulturhus.
 
Evighetens form
Galleri Hamar kulturhus åpner utstillingen «Evighetens form» med skulpturer signert Aase Texmon Rygh lørdag klokka 14.00.

Publisert: 16.jan.2018 10.45
Oppdatert: 16.jan.2018 10.45

Utstillingen åpnes av formidlingsleder ved Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Inger Lise Libakken, og det blir musikalske innslag og servering av forfriskninger.

«Evighetens form» er en vandreutstilling fra Nasjonalmuseet, og i utstillingen» kan publikum la fingrene gli over de kjølige, glatte overflatene på Texmon Ryghs vridde skulpturer av stein.

Aase Texmon Rygh betegnes ofte som modernismens «Grand Old Lady» i norsk skulptur og er opptatt av kroppens relasjon til tredimensjonal kunst. For første gang i museumssammenheng gir Nasjonalmuseet med denne utstillingen publikum mulighet til å berøre verkene. Man kan følge formen med hånden og således forstå prinsippet og oppleve materialet.

Utstillingen er åpen mandag-torsdag klokka 10.00-19.00, fredag klokka 10.00-16.00 og lørdag klokka 11.00-15.00 til og med 10. mars

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke