14. des
KULER OG KRUTT: Må til når Kaptein Rødskjegg og hans drabanter herjer Vegmuseet.FOTO: LARS LILLEMORK
 
Familiedag med piratbesøk
Årets høydepunkt på Norsk vegmuseum, familiedagen, går av stabelen søndag klokka 10.00-18.00, og denne gangen er Kaptein Rødskjegg og sjørøverne hans ute på nye tokt.

Publisert: 10.aug.2013 04.13
Oppdatert: -
De glade, men ikke fullt så smarte piratene har turnert på kryss og tvers i Norge i snart 10 år. Rollefigurene er «ekte vare», frie for løsskjegg, sminke, plastsverd og annet fjas. Her blir det sang og dans, kuler og krutt, trylling og eventyr i god Kaptein Rødskjegg-stil. Showet passer for pirater i alle aldere. Dagen byr ellers på en rekke opplevelser både i museets hovedbygning, i Fjellsprengingsmuseet og i friluftsmuseet. Her blir det ridning for barna, vafler fra verdens største vaffelpresse og kjøretøyutstilling. For alle som lar seg fascinere av store maskiner og motordur er det full trøkk i 60-tallsgruva med vaiergravemaskiner og knuseverk som viser hvordan stein blir til veggrus. I tillegg har museet samlet et knippe flotte veterantraktorer som kjører i kortesje gjennom museet. Der vil du se traktorer fra flere tidsepoker på både to og fire hjul samt belter. Museet vil også vise fram sin eldste traktor som er en Mogul fra 1917, men det er noe usikkert om den starter. En som i hvert fall starter er smeden. Han er på plass i smia på Høydalsmo og utfører håndverket på gamlemåten. Lysaker Gjestgiveri, Blindheimsvik landhandel og salgsbodene utenfor er åpne. Salgsbodene byr på spekepølse, honning, blomster, grønnsaker, smultringer, popkorn, dørmatter i bjørk, smijern, håndarbeid og modellbiler.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke