10. des
 
Fastelavnsboller
Fastelavnssøndag og boller. Noe å glede seg til i morgen.

0
Publisert: 06.feb.2016 04.00
Oppdatert: 06.feb.2016 03.59

1 l melk

275–300 gr sukker

2 egg (kan sløyfes hvis man ikke tåler egg)

50 g gjær

3 ts kardemomme

½ ts salt

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

ca 1,8 kg hvetemel

300 gr mykt smør

Egg til pensling

Ha alt det tørre i bakebollen (hold tilbake ca. 150 g av hvetemelet).

Fersk gjær smuldres opp i melet.

Varm melken og eggene til fingervarm (ca. 30oC).

Tilsett væsken i melblandingen mens maskinen går.

Tilsett mel til passe konsistens, heller litt for lite enn for mye!

Elt deigen i kjøkkenmaskin i 8-10 min.

Tilsett mykt smør 2-3 ss av gangen.

Elt deigen til alt smør er eltet inn, og deigen slipper bakebollen.

Elt videre i ca. 8 min.

Dekk til bakebollen og sett til heving i 50-60 minutter.

Ta deigen ut på bakebordet, del i tre til fire emner og så i mindre biter.

Form til ønsket bakverk, og sett på bakepapirkledt stekebrett.

Dekk til, og etterhev i 20-30 minutter.

(TV2 Wenches kjøkken)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke