13. des
FOLKEMUSIKK: Vardekampen Spelemannslag gjester Ringsaker kirke.
 
Feler og folketoner i Ringsaker kirke

Publisert: 22.okt.2011 04.12
Oppdatert: -
Søndag kveld blir det folkemusikkmesse Ringsaker kirke med folketonesang og feleklang fra gode utøvere fra Hedmark og Oppland, med Ringsakers Olaf Aasen som musikalsk leder.
i Messen som denne gangen har instrumentene i fokus, deltar Spelemannslaget Vardkampen, en gammeldanskvintett fra Mjøsmusikk, Solbjørg Tveiten (solosang), en forsangergruppe med Mari Stakston, Randi F. Hertzberg, Lisbet Helset Fauchald og Stein Arnekleiv, organistene Roger Andreassen og Kari Irene Lien og prost Gerd Th. Christensen.
Spelemannslaget Vardkampen fra Øyer teller 14 utøvere under ledelse av Olaf Aasen. Han er også musikalsk leder for en gammeldanskvintett med to feler, trekkspill, gitar og kontrabass.
Som makker har han Helga Møller Berg, som har tevlet på mange kappleiker. Det samme har hennes ektemann Tom Berg som er en anerkjent trekkspiller og utøver på torader. Birger Holen fra Fron spiller gitar og Oddvar Eiksund kontrabass.
Ringsaker kirke har to orgler, og dette blir brukt for hva det er verdt.
Roger Andreassen spiller på kirkens kammerorgel, mens Øyers organist Kari Irene Lien trakterer hovedorglet.
Ringsaker kommunes nye avdelingsleder for allmennkultur, Solbjørg Tveiten, er utdannet sanger og folkemusiker. I folkemusikkmessen bidrar hun med tre norske religiøse folketoner.
Det liturgiske materialet er i hovedsak komponert av Jo Asger Lie som i disse dager tiltrer som rektor ved Ole Bull Akademiet på Voss.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke