14. des
HAGEBESØK: Hagen hos Berte Tørud på Helgøya er inspirert av engelsk cottage-stil.
 
Fem åpne hager
Nes Hagelag inviterer til besøk i fem åpne hager i helgen, som et ledd i Hageselskapets landsomfattende hagefest «1.000 åpne hager».

Publisert: 10.aug.2012 04.13
Oppdatert: -
Først ut er hagen til Berte Tørud på Skavang på Helgøya, som er åpen for besøk lørdag klokka 11.00-16.00. Bente er tidligere gartner, og har anlagt en hage i engelsk cottage-stil med stauder, georginer, roser og klematis.
Klokka 13.00 er det omvisning ved landskapsarkitekt Ida Fossum Tønnessen, og Lars Hasle fra Nes Historielag forteller om Helgøyas historie. Hagelaget selger stauder, og Sjømannsmisjonen selger kaffe og vafler. På stabburet selger Cathrine Ruud Hagman og Torunn Riise Børresen egne bilder.
Søndag klokka 12.00-17.00 er det fire åpne hager.
Hagen hos Anne Berg-Nilssen i Tingnesvegen 56 på Stavsjø er en villhage med mange trær og rustikke elementer. Hagen er anlagt med små finansielle ressurser, og Anne vil vise at hager ikke må være av Chelsea-klasse for å være til glede.
Johanne Finden i Tingnesvegen 240 på Nes har en flott hage med georginehekk, mange ulike peoner og store afrikaliljer. Hun gir tips om hvordan hun overvinter dem.
Gunvor Røhnebæk i Kisevegen 280 på Nes har en hage med mange detaljer. Her blir loppemarked i regi av bygdekvinnelaget og salg av kaffe og litt å bite i.
Tidligere fylkesgartner Sverre Kråkevik og kona Ingrid i Kisevegen 331 på Nes har en unik hage med over 800 forskjellige arter av små og store planter. Den siste lidenskapen er rododendron, og hittil har de samlet rundt 50 sorter.
Alle hagene er skiltet fra hovedvegen, slik at det skal være enkelt å finne fram.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke