9. des
fra ordinasjonen: Biskop Kristian Schjeldrup og prest Ingrid Bjerkås.
 
Festgudstjeneste

Publisert: 19.mar.2011 04.12
Oppdatert: -
19. mars for 50 år siden ble Ingrid Bjerkås ordinert som prest. Det skjedde i Vang kirke. Søndag blir det derfor festgudstjeneste i kirken, med overskriften: «Noen må kjempe for andres rett». Og noen hadde mot til å åpne dørene, og noen hadde mot til å gå gjennom dørene.
Kirkestatsråd Rigmor Aasrud hilser. Dagens preken holdes av Solveig Fiske. Ellers deltar Metodistkirken, Hamar domkor, Vang sangforening, Vang jentekor og blåsere fra Toneheim. Bidrag blir det også av skuespillerne Ingjerd Egeberg og Anders Kippersund. Dansere fra Stange videregående, under ledelse av Hilde Gullhav, er også med. Gudstjenesten er en del av den nasjonale feiringen av 50 år med kvinners prestetjeneste i Den norske kirke.
Under kirkekaffen på Toneheim vil det også være fokus på nøkkelpersoner som bidro til å få kvinnelige prester. Nevnes bør vel både Øystein Hovden som var sogneprest i Vang og biskop Kristian Schjelderup.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke