9. des
RINGSAKER KANTORI: Med gjester slår et slag for orgelaksjonen i Ringsaker kirke.
 
Festkonsert
I anledning Grunnlovsjubileet og oppstarten av Ringsaker kirkes orgelaksjon blir det festkonsert i Ringsaker kirke søndag klokka 19.00.

Publisert: 16.mai.2014 04.00
Oppdatert: 16.mai.2014 04.00

Grunnlovsjubileet feires i ord og toner av Ringsaker Kantori med dirigent Torgeir Ziener.

I tillegg deltar Hamar Brass Quintet, fire supplerende messingblåsere og en paukist, mezzosopran Anna Sundström Otervik, fiolinist Lars Strømmen, solobassist i Kringkastingsorkestret, Marius K. Flatby, og skuespiller Morten Jostad. Roger Andreassen er organist og programansvarlig.

Ordfører Anita Ihle Steen holder tale og Ringsaker Lions overrekker 100.000 kroner til orgelaksjonen. Alle medvirkende bidrar vederlagsfritt til inntekt for det nye orglet som er planlagt ferdigstilt i 2020.

Ringsaker Kantoris 24 sangere, framfører Johann Sebastian Bachs store og krevende motett «Jesu, meine Freude» for femstemmig kor og continuo.

Resten av programmet byr på utelukkende norsk musikk, som Johan Halvorsens «Veslemøys sang» og Edvard Griegs «Vaaren» til tekst av Aasmund Olavsson Vinje. Avslutningsverket før fedrelandssalmen er Egil Hovlands storslåtte musikk til Kong Harald og Dronning Sonjas signing i Nidarosdomen i 1991. Dette verket kaller på store ressurser, og kantoriet får følge av Hamar Brass Quintet forsterket med Magne Otervik på trompet, Ole Jørgen Lunde på horn, Thorbjørn Lunde på trombone og Lars Erik Dagfinrud på pauker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke