10. des
CELLO OG FIOLIN: Åsne og Eivor Volle.
 
Festspillene fortsetter
Festspillet fortsetter på Hoel gård tirsdag klokka 18.00 når hamarjentene Øyvor og Åsne Volle sammen med Anders Jonhäll og Janne Kannas framfører musikk for fløyte og strykere av Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, Franz Vinzenz Krommer, Bjarne Volle og Kjell Mørk Karlsen.

Publisert: 19.aug.2013 04.13
Oppdatert: -
Øyvor Volle er konsertmester ved Göteborgsoperaen, lektor i fiolin og kammermusikk ved Musikhögskolan/Göteborgs universitet og primarius i Vertavokvartetten.
Åsne Volle er solocellist ved operaorkesteret i Oslo siden i fjor høst, etter å ha tilbrakt 15 år i Kungliga Hovkapellet i Stockholm.
Anders Jonhäll er solofløytist både i Sveriges Radios Symfoniorkester og Göteborgs Symfoniker.
Janne Kannas, bratsjist, er kommende sesongs alternerende solobratsjist i Göteborgs Symfoniker.
Musikken som framføres i konserten er dels 1700-talls, den kjente Mozart og den ukjente Krommer, dels 1900-tall, samt en urframføring av Kjell Mørk Karlsens «Kvartett for fløyte og stryketrio, opus 172», som er bestilt til denne konserten.
Kjell Mørk Karlsen er en av Norges ledende komponister med verker for de fleste besetninger, både symfonisk og kammermusikalsk. Anders Jonhäll framfører det samme verket i Stockholm i september med Trio ZPR, et ensemble som er nominert til Nordisk råds musikkpris.
Konserten byr også på tre urframføringer signert Bjarne Volle i perioden 1964-1978.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke