11. des
KUNSTFORENINGEN: Trudy Wiegand viser abstrakte malerier og Kerstin Birkheim skulpturer.
 
Festspillutstillinger
Både Norsk Skogmuseum og Elverum Kunstforening åpner festspillutstillinger i dag lørdag, og i Hamar åpnet Galleri EKG sin festspillutstilling torsdag.

Publisert: 04.aug.2017 10.51
Oppdatert: 04.aug.2017 10.51

Trudy Wiegand viser abstrakte oljemalerier og Kerstin Birkheim skulpturer i Kunstforeningens utstilling på galleri Nysted. Kerstin Birkheim er en av ildsjelene i Elverum Kunstforening. Hun ble født i Harstad i 1956, og flyttet til Elverum i 2014. Birkheim begynte å male bilder med olje og akryl i 1989. Det har utviklet seg til en lidenskap for maling ved bruk av ulike teknikker. Trudy Wiegand er født i Sydney i 1969. Hun sier selv at hun for det aller meste velger å skape noe som ikke er konkret, og at kombinasjonen av lyset og mørket, de myke overganger og store kontraster, spiller en viktig rolle i hvordan hun bygger opp sine bilder. Ordfører Erik Hanstad åpner utstillingen klokka 12.00, og det blir sang ved Ida Kristin Kilen.

På Skogmuseet har årets utstilling fått tittelen «Minner» med maleri og grafikk signert Wenche Øyen. Hun er opptatt av komposisjon, og motivene er uttrykksfulle og viser poetiske landskaper i oljemaleri, akvarell, tegning og grafikk. Utstillingen åpnes klokka 14.00 av styreleder for Festspillene i Elverum, Bjørn Gudbjørgsrud, og Kjersti Holtan fra Ungdomssymfonikerne spiller fløyte. Øyen er til stede under åpningen.

Galleri EKG i Hamar viser festspillutstillingen «Alt er av samme stoff» med malerier signert Harald Lyche. Alle verk er malt i olje på linlerret og er produsert utendørs på Helgøya.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke