7. des
RELIGIØSE FOLKETONER: Med folkesanger Sondre Bratland.
 
Filharmoniens adventskonsert
Innlandet Filharmoniske Orkester under kunstnerisk leder Atle Sponberg, har førjulskonsert i Hamar domkirke søndag klokka 18.00. Med seg har de en av Norges desidert fineste folkesangere, Sondre Bratland.

Publisert: 28.nov.2015 04.00
Oppdatert: 28.nov.2015 04.00

Bratland bærer i seg den store musikkarven fra landets kanskje viktigste folkemusikkdistrikt, Telemark. Alene og sammen med orkesteret framfører han noen religiøse folketoner knyttet til julen. I tillegg spiller orkesteret perler fra barokken.

På 1600 tallet måtte man til Italia for å finne disse perlene, men der er det til gjengjeld mye å velge i. Orkesteret har falt ned på hele tre Julekonserter, av Francesco Manfredini, Arcangelo Corelli og Antonio Vivaldi. I tillegg har vi plass til et stykke musikk som tross sin unge alder har vunnet ry i store deler av musikkverden, nemlig «Nachruf» av Arne Nordheim, et meditativ og vakkert lite stykke musikk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke