10. des
PRISBELØNT: Animasjonsfilmen «Orfeus».
 
Filmkveld

Publisert: 23.mar.2015 04.00
Oppdatert: 23.mar.2015 04.00

Biblioteket i Brumunddal har filkveld tirsdag klokka 19.00 med temaet «Animasjon, magien å vekke objekter til live» ved filmskaperen bak filmen «Orfeus», Thomas Simonsen Balmbra. «Praten min vil ta utgangspunkt i animasjonsfilmens mange muligheter, med utgangspunkt i tradisjonelle teknikker som cutout, objektanimajson og dokkefilm. Jeg vil vise klipp fra Svankmajers «Dimensions of Dialogue», Norman McLarens «Neighbours» og Yuri Norsteins «Hedgehog in the Fog», samt kanskje noen nyere eksempler hvis det blir tid. Målet er å vise at animasjon er noe hvem som helst kan ta i bruk, enten det er som egen kunstform eller effektarbeid. Det er et grenseløst medium hvor bare fantasien setter grenser», forteller Thomas Simonsen Balmbra, som i 2012 gikk av med Nordnorsk Filmsenters debutantpris, «Skårungen», under åpningen av filfestivalen «Film fra Nord». Han vant med sin animerte versjon av det greske sagnet om Orfeus.

Thomas Simonsen Balmbra (født 1985) kommer fra Bodø og har utdannelse fra Nordland kunst- og filmskole og ved Kunstakademiet i Oslo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke