6. des
innsats: Ikke noe å si på iveren til denne vesle frøkna. FOTO: Henning Rugsveen (ARKIVBILDE)
 
FINN FRAM-dagen
FINN FRAM-dagen er en friluftsdag for hele familien. Vang orienteringslag står bak invitasjonen. Og de byr på skattejakt, «lynkurs» i orientering og o-løp for de mer eller mindre erfarne.

0
Publisert: 27.mai.2014 04.00
Oppdatert: 27.mai.2014 03.59

Arrangementet starter ved Flekkenga barnehage. Det blir merket med røde og hvite orienteringsskjermer fra Gåsbuvegen ved Ingeberg. Første utfordring blir altså å finne fram.

Skattejakten består i å finne røde og hvite postflagg ut i skogen. Løypene er på alt fra 0,5 kilometer og opp til seks kilometer. Så da er det bare å velge etter hvor sprek en er, og hvor god en er til å orientere. For dem som knapt har sett et orienteringskart er det hjelp å få. Det blir gitt enkel opplæring i kart og kompass enten du er helt uerfaren, eller du bare trenger en kjapp repetisjon.

Turtraver'n er et tilbud hele sommersesongen. Poster henger ute og du kan lete, eller kanskje bedre, finn dem hele sommeren. Kart over flere områder er med og dermed blir det turer på ulike steder.

Hensikten med FINN FRAM-dagen er å gi folk innblikk i bruk av kart og kompass, men også motivere folk til å komme seg ut.

Samlingsplassen ved Flekkenga barnehage er lett tilgjengelig også med barnevogn. Det blir 500 meter å gå på veg eller god sti til basecampen. Starten for arrangementet er klokka 11.00. Etter skogsturen med utfordringer både for bein og hode smaker det garantert godt med kaffe, kaker og saft.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke