14. des
KONSERT: Ingeborg Fimreite og Gunnar Pettersen-Øverleir.
 
Fiolin og orgel i domkirken
Gunnar Pettersen-Øverleir (orgel) og Ingeborg Fimreite (fiolin) har konsert i Hamar domkirke søndag klokka 18.00.

Publisert: 22.mar.2014 04.12
Oppdatert: -
På programmet står musikk signert Saint Saens, Knut Nystedt, Hagim Nakim, Johann Sebastian Bach, Heinrich Ignaz Biber, Johan Kvandal og Johan Svendsen.
Ingeborg Fimreite har vært fiolinist i Oslo Filharmonisk orkester siden 1998, og er fast medlem i Barokkanerne og Det Norske Kammerorkester.
I tillegg er hun aktiv som solist med orkestre i både inn- og utland. Hun har blant annet vært konsertmester i Orkester Norden og hatt solistoppdrag i Japan.
Ingeborg Fimriete har kammermusikk hovedfag fra Norges musikkhøgskole med Magnus Ericsson som lærer.
Gunnar Petersen-Øverleir er organist i Røa kirke, der han har arrangert en rekke konserter med både kor og instrumentalister
Han debuterte på orgel i Oslo-konserthus i 1994, og har diplomeksamen fra Norges musikkhøgskole og har oppnådd Premiere Prix ved musikkonservatoriet i Rouen, Frankrike.
Petersen-Øverleir har gitt konserter i mange europeiske land, og spesielt i Frankrike med orgelkonserter blant annet i Madeleinekirken og i Notre-Dame i Paris.
Han har særlig fordypet seg i fransk orgelmusikk, og har nyere musikk med Olivier Messiaen, Knut Nystedt og Egil Hovland som spesiale. Han har utgitt en CD med orgelverker av Knut Nystedt og en CD med orgelverker av Egil Hovland.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke