14. des
RUGKORNET: Ved forteller Kari Kirkeby.
 
Fire fortellinger av Leo Tolstoj
Kari Kirkeby innbyr til fortellerforestilling i Pilegrimssenter mandag klokka 19.30. På programmet står «Rugkornet og tre andre fortellinger av Leo Tolstoj.

Publisert: 17.feb.2014 04.13
Oppdatert: -
Kari forteller at hun fikk «Rugkornet» av Leo Tolstoj av en venninne julen 1977.
- Den lille historien gjorde sterkt inntrykk på meg. Så gikk den litt glemmeboka og det lille heftet forsvant. Men innimellom, som ved flyttinger og rydding i bokhyller, dukket det opp igjen. Og hver gang ble historien lest. Endelig bestemte jeg meg for at historien skulle fortelles til minne om min venninne som døde av kreft, sier Kirkeby.
Mandag forteller hun tre historier til av Tolstoj. Grunntemaet er det samme, hva som er viktig og vesentlig i livet. De fire fortellingene gjenspeiler det sterkt kristne livssynet til den store russiske forfatteren. Tolstoj hevdet at kunstens oppgave er å berede veg for Guds, det vil si kjærlighetens rike.
«Fornuften har ingenting lært meg. Alt jeg vet som er blitt gitt meg, er blitt åpenbart meg gjennom hjertet», mente Tolstoj.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke