Kombinasjonen av laks, revet fersk kokos og gresk yoghurt med lime er så å si nesten uslåelig. Dette er rett og slett et kjempegodt og sunt middagsalternativ med mye god smak.
1 ss sesamolje
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
50 gr fersk kokos (fra kokosnøtt)
2 dl gresk yoghurt
1 stk finrevet skall av lime
16 stk grønn frisk asparges
1 ts salt
1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Bland yoghurt og finrevet limeskall i en liten bolle og sett bollen i kjøleskapet.
3. Fjern skallet på kokosnøtten og riv kokoskjøttet på et rivjern.
4. Del laksefilet i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form. Pensle fisken med sesamolje og krydre med salt og pepper. Fordel revet kokos på toppen av laksestykkene og sett formen i stekeovnen. Stek laksen i 8 minutter.
5. Kok ris etter anvisning på pakken.
6. Skrell nederste del av aspargesene og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-4 minutter (avhengig av tykkelse).
Server laksen med nykokt asparges, yoghurtdressing, ris og noen båter med lime. (Matprat.no)