En nydelig og mettende suppe som er ferdig på en, to, tre. Suppen kan varieres ved å tilsette reker, blåskjell og hakkede urter. Du kan også bytte ut torsk og laks med annen fisk, f.eks. breiflabb.
8 dl fiskekraft
2 dl matfløte
1 stk finhakket fennikel
2 stk gulrot i skiver
200 gr torskefilet eller annen hvit fisk - i terninger
200 gr laksefilet eller annen rød fisk - i terninger
2 stilk stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
1 båt knust hvitløk
1 stk finhakket rød chili (fjern hinner og frø)
½ stk purre i strimler
4 ts crème fraîche lett, 18 %
Kok opp kraft og fløte.
Tilsett alle ingrediensene bortsett fra purre og crème fraîche.
La suppen småkoke i ca. 5 minutter til fisken er gjennomkokt.
Tilsett purre og crème fraîche i det siste kokeminutt.
Smak til med pepper.
Server suppen med crème fraîche og godt brød til.
(Frukt og Grønt)