12. des
BISKOP: Solveig Fiske vigsler steinalteret på Lyngkampen.
 
Fjellmesse på Lyngkampen
Biskop Solveig Fiske vigsler et nytt steinalter under årets fellesgudstjeneste for Ringsaker, Øyer og Stor-Elvdal på Lyngkampen søndag klokka 13.00.

Publisert: 24.aug.2013 04.13
Oppdatert: -
Biskopen holder preken og innvier alteret, som er murt opp i lokal naturstein av Tore Bjørnsgaard, som forteller om folkeliv og aktiviteter i området. Sogneprestene Ole Amund Gillebo, Øyvind Sagedal og Åge G. Hval deltar og det samme gjelder ordførerne fra de tre kommunene. Steinar Koren spiller trompet, og etter gudstjenesten slipper han inn fem greske kors i alteret, tegnet av Borgny Farstad Svalastog. Fra Øyer er det også fraktet opp en klokke som er gitt av kunstneren Arve Hagen. Klokkene brukes for første gang for å ringe søndagens gudstjenesten inn. Det er fellesstart med biler fra Moelv kirkesenter klokka 08.30 og felles avgang fra Prøva ved Birkebeinervegen klokka 10.00. Kontakt kirkekontoret ved skyssbehov.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke