12. des
 
Fjellsport og kultur i Nepal
Hamar og Hedemarken Turistforening arrangerer to turer til Nepal i høst, og torsdag er det informasjonsmøter om turene i Naturens Hus i Aluvegen 42 i Hamar.

Publisert: 25.jan.2012 04.12
Oppdatert: -
Hamar og Hedemarken Turistforening arrangerer to turer til Nepal i høst, og torsdag er det informasjonsmøter om turene i Naturens Hus i Aluvegen 42 i Hamar.
Informasjonsmøtet er todelt. Klokka 18.00 får du vite alt du trenger om en treukers fjellsporttur, og klokka 18.00 får du informasjon om en toukers kombinert fot- og kulturtur.
I møtene viser turlederne bilder og forteller om turene. Møtene er åpne for alle interesserte.
Nepal grenser til Kina (Tibet) i nord og til India. Landet var verdens eneste hindukongedømme fram til kongen ble avsatt, og landet ble republikk i 2008. Landet er blant verdens fattigste.
Nepal har en befolkning på rundt 28 millioner, fordelt på mer enn 100 etniske folkegrupper. Nepali er hovedspråk, men landet har sju andre hovedspråk og over 100 lokale språk med dialekter. De fleste, særlig i byene snakker engelsk.
I Katmandudalen ligger de tre verdensarvbyene, Katmandu, Bhaktapur og Patan. Hovedstaden, Katmandu, har offisielt en million innbyggere, men det reelle tallet er antakelig det dobbelte.
Nepal har den største høydeforskjellen i verden, fra 90 meter over havet i lavlandet i sør, til 8.850 meter over havet på toppen av Mount Everest.
Det er regntid fra juni til september, og perioden oktober til mars regnes som best for fjellturer.
Etter nepalsk tidsregning er vi nå inne i år 2069.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke