13. des
AASE NORDMO LØVBERG: Hedres med utstilling i Kirsten Flagstadmuseet.
 
Flagstads Hall of Fame
Kirsten Flagstadmuseet har åpnet dørene til sin «Hall of Fame» for norske operasangere, og første gjest er ingen ringere enn Aase Nordmo Løvberg.

Publisert: 27.jul.2013 04.13
Oppdatert: -
Aase Nordmo Løvberg ble født 10. juni 1923 i Målselv og døde 25. januar 2013 i Lillehammer. Utstilling feirer hennes liv og karriere gjennom bilder, konsertkjoler, brev og memorabilia med mer.
Utstillingen er åpen ut august måned og kan ses i museet tirsdag-søndag klokka 12.00-18-00.
Nordmo Løvberg hadde en innholdsrik karriere med plass ved mange operahus, blant andre Metropolitan Opera i New York og Kungliga Operan i Stockholm.
Hun sang mye med operastørrelser som Jussi Björling og Birgit Nilsson og under berømte dirigenter som Herbert von Karajan og Sir Georg Solti.
Aase Nordmo Løvberg debuterte i Oslo i 1948. I perioden 1952 til 1970 bodde hun i Stockholm, avbrutt av noen opphold ved Wiens Statsopera og The Metropolitan i New York.
Hun ble lektor ved Musikkonservatoriet i Oslo 1970, professor ved Norges musikkhøgskole i 1973-1990, sjef ved Den Norske Opera 1978-1981 og utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 1957 og til kommandør i 1981.
Etter å ha avsluttet sin yrkesaktive karriere, fikk hun Gammleng-prisen i klassen veteran i 2000.
Aase Nordmo Løvberg ble begravd i Ringsaker kirke 5. februar i år. Hennes grav ligger på nordsida av kirken fem meter fra hovedportalen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke