8. des
 
Fluebinderdag
Selv om fluefiskesesongen er et stykke unna, går ikke entusiastene i dvale. Søndag står fluebinding og fluefiske i fokus på Norsk Skogmuseum i Elverum når det arrangeres fluebinderdag for sjuende gang.

Publisert: 28.jan.2012 04.17
Oppdatert: -
Selv om fluefiskesesongen er et stykke unna, går ikke entusiastene i dvale. Søndag står fluebinding og fluefiske i fokus på Norsk Skogmuseum i Elverum når det arrangeres fluebinderdag for sjuende gang.
Arrangementet starter klokka 10.00 og varer til klokka 16.00, og her møtes fluebindere og fluefiskere for å utveksle kunnskap og erfaringer.
I aktivitetsdagen for hele familien blir det en rekke utstyrsdemonstrasjoner, salg av fiskeutstyr og foredrag. Det blir selvsagt anledning til å binde egen flue.
For barna er det omvisninger i akvariet klokka 11.00 og 15.30 og en egen fluebinderkork der de yngste fluefiskerne kan binde egne fluer hele dagen. Klokka 11.00 vises søndagsfilmer for barn i auditoriet.
I sentralhallen vises demonstrasjoner av fluebinding i ulike mønstre på storskjerm ved Roger Enger Lie, Tor Arne Mobekk og Per Erik Svenskerud.
Det blir også work shops, stand ved Fiskesiden.com, filmvisning, informasjon og åpent bibliotek med utstilling av bøker om fluefiske og fluebinding. Verdt å nevne er også bibliotekets unike spesialsamling med bøker om sportsfiske.
Klokka 14.00 holder Knut Østmo foredraget «Fra drøm til virkelighet», om tropisk fluefiske på Cuba, og klokka 15.00 blir det foredrag ved Roy Peistorpet, som tar for seg «Tenkara - det opprinnelige fiske i moderne form».
Museets restaurant, Forstmann, og fotoutstillingen «En tømmerreise» er også åpne.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke