12. des
Vennskapsby: Svein Ørsnes er sekretær i styret for Ship to Gaza Hamar. Foto: Eli J. Haugen
 
Fokus på barna i Khan Younis
Barn og unges situasjon i Hamars palestinske vennskapsby Khan Younis står på dagsordenen i et åpent møte i morgen.

Publisert: 23.okt.2012 04.13
Oppdatert: -
Det er internasjonal uke i Hamar, og Ship to Gaza Hamar står som arrangør av morgendagens åpne møtet i kommunestyresalen i Hamar rådhus.
Svein Ørsnes er sekretær i Ship to Gaza-styret, og er glad for at Kirsten Jagmann har takket ja til å komme til Hamar på det åpne møtet. Hun er helsesøster i Bærum kommune, og har jobbet mye med barn som er traumatisert av krigshandlinger. I sommer besøkte hun Khan Younis, og vil oppdatere om situasjonen der.
Møtet er også et ledd i å løfte vennskapsbyforbindelsen til Khan Younis. Blokaden av Gaza har pågått i fem år. Ørsnes er opptatt av å videreføre solidaritetsaspektet i vennskapsbysamarbeidet, og at det går an å gjøre noe, trass i den fastlåste konflikten.
- Jeg har jobbet i Namibia-foreningen i Elverum, og sett hva vennskapsbysamarbeid kan føre til. Det må tuftes på et forpliktende samarbeid fra kommunens side, og et bredt engasjement blant folk i Hamar, sier Ørsnes.
Han er spent på hvordan samarbeidet med Khan Younis skal videreføres i Hamar.
- Vi kan som enkeltpersoner og organisasjoner opprette kontakt og vise solidaritet. Vi må ikke la oss skremme til taushet og ikke gjøre noe selv om konflikten har vart lenge og er fastlåst, sier Ørsnes.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke