6. des
VRANGSVEVD: Plateslippkonsert med folkemusikkgruppa MAAR.
 
Folkemusikk i ny drakt
Med debutalbumet «Vrangsvevd» serverer folkemusikktrioen MAAR tradisjonell norsk folkemusikk med en utradisjonell vri hos Tante Gerda søndag klokka 14.00.

Publisert: 03.mai.2014 04.00
Oppdatert: 03.mai.2014 04.00

MAAR vever sammen kjente slåtter og nyskrevne komposisjoner til et nytt og felles uttrykk. Musikken er både leken og luftig og intens, men har likevel rom for det såre og melankolske.

Trekløveret Ellen Brekken (bass), Britt Pernille Frøholm (fele og hardingfele) og Irene Tillung (trekkspill) har forskjellig bakgrunn som musikere, men på MAARs debutalbum har de klart å forene sine styrker. Albumet inneholder alt fra røffe springarer som røsker i beinmargen til sukkersøte brudemarsjer, alt i trioens egne, finurlige og lekne arrangementer.

Der slåttespill på hardingfele og fele står som Britt Pernille Frøholms styrke, fungerer Tillungs trekkspill og Brekkens kontrabass ikke bare som et rent komp, men de krydrer i tillegg det hele med stor kreativ utfoldelse. Arrangementene er grundig og gjennomførte der de trenger å være det, men har også rom for frihet og lekenhet.

- Da vi møttes under en festival i Danmark ble vi umiddelbart tent på å gjøre noe sammen og lage musikk med utgangspunkt i det vi hadde i bagasjen fra før. Frøholm og Tillung har spilt sammen i en årrekke, både som duo og sammen med andre musikere, men vi følte oss nå klar for å gå litt videre og prøve noe nytt. Vi var da så heldige å treffe Ellen på rett sted til rett tid, og dermed var trioen født. Med en kreativ og allsidig jazzbassist på laget var det akkurat det vi trengte for å gjøre besetningen komplett og få den helt ultimate trioen, forteller Britt Pernille og Irene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke