9. des
KONSERT: Silje Nergaard har konsert i Hamar kulturhus lørdag kveld.
 
«For You A Thousand Times»
Silje Nergaard med musikere har konsert i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus lørdag klokka 20.00.

Publisert: 26.jan.2018 08.51
Oppdatert: 26.jan.2018 08.51

I konserten spiller Nergaard sanger fra albumet «For You A Thousand Times», hennes album nummer 16 som kom i oktober i fjor og eldre hits. Kveldens musikere, som også spiller på plata, er Audun Erlien (bass), Andreas Ulvo (keyboards) og Wetle Holte (trommer og perkusjon).

Med «For You A Thousand Times» har Silje Nergaard tatt steget inn i en ny og mer elektrisk verden med analoge keyboards på et fundament av elbass, funky trommer og afrikansk perkusjon. Det er blitt en reise gjennom landskap som spenner fra tropisk hetebølge til norsk vinternatt.

– Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg. Som da jeg så et foto av det gamle ekteparet fra Korea som hadde vært atskilt i mange år, men hver eneste dag, hver eneste dag minst tusen ganger hadde sendt hverandre et løfte om kjærlighet. Det var slik tittelen på plata ble til, sier Nergaard. Inspirasjonen fra Afrika er tydelig.

– Mitt møte med Afrika var sterkt på alle måter. Fattigdommen, stoltheten, musikken i menneskene der. Og selvfølgelig, det sterkeste av alt – møtet med min lille etiopiske adoptivsønn, Jonah, forklarer hun.

«Nergaard har vært på en reise, og det nye uttrykket kler henne enormt godt. Fornyende, men likevel med den myke, rolige stemmen», het det i Hamar Arbeiderblads anmeldelse av plata.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke