7. des
FØRJULSHYGGE: Tirsdag har Camilla Granlien konsert på Simenstad Gard og onsdag fyrer Brit Skurdal Braastad (bildet) opp bakerovenen.
 
Førjulshygge på Simenstad Gard

Publisert: 20.des.2010 04.12
Oppdatert: -
Tirsdag kveld holder Camilla Granlien intimkonsert i stuene på Simenstad gard på Rudshøgda. Det betyr at det er anledning til å få med seg vakre toner og førjulsmåltid i de julepyntete stuene på en av storgårdene ved Prøysenstua.
Camilla Granlien er folkesanger, oppvokst på Hamar, bosatt på Lillehammer og har sangtradisjonen fra Gudbrandsdalen som sin spesialitet.
Denne jula er hun ute med sin egen solo julekonsert med kjente og mindre kjente julesanger og salmer.
Camilla synger sangene solo slik det har vært gjort i alle tider og vil også fortelle små historier med tilknytning til sangene og julefeiringen.
Med musikkopplevelsene følger et hyggelig kveldsmåltid på det nyrestaurerte gardskjøkkenet. Vertinnen Brit Skurdal Braastad byr på førjulssuppe og bakerovnsbrød med gardens sylte.
Onsdag er det åpent bryggerhus på Simenstad der den gamle bakerovnen på gården fyres opp, og det blir salg av bakerovnsbrød og julekake.
Vertinnen er opptatt av at forskjellig slags type brød passer til forskjellig slag mat. Det blir derfor bakt rugbrød til silda og saltmaten, vørterbrød til sylta og finbrød til ost og syltetøy. Nøtte- og fruktbrød hører også med, og naturligvis julekaker.
Brit Skurdal Braastad har vært leder av Prøysenhuset i mange år. Hun har bred erfaring med formidling av kulturhistoriske emner, litteratur og mat, og under førjulsbesøket i bryggerhuset vil det bli både allsang og minikåseri knyttet til Prøysen og jul. Kontakt Simenstad for mer informasjon og påmelding.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke