14. des
MYTER: Terje Nordby tar for seg myter om mat.
 
Forskingsdagene 2011

Publisert: 26.sep.2011 04.12
Oppdatert: -
Forskingsdagene 2011 på Terningen Arne mandag har helse som tema, og tirsdag er det Kjemiens dag på Biohus ved Høgskolen i Hamar.
Arrangementene er åpen for alle, og det blir en rekke foredrag begge dager. Foredragene mandag formiddag tar for seg emner som vold i hverdagen, medforsking - erfaringer og resultater, om å leve med språkskade etter hjerneslag, betydningen av «health literacy» i folkehelse, om å være ung og rammet av hjerneslag, åndelig og eksistensiell omsorg hos eldre, fedme, idrett som helseprodusent eller trivselsarena og makt og avmakt i lokalpolitikken. Det blir i tillegg helsebringende toner ved Per Egil Knudsen, speakers corner og aktiviteter ved sykepleierutdanningens øvelsesavdeling.
Mandag kveld binder forfatter og dramatiker Terje Nordby sammen en rekke miniforedrag under vignetten «Myter om mat» med vekt på genteknologi, moderne mat i en steinalderkropp og mat, makt og medial forvirring ved bidragsytere fra høgskolens fire campus.
Under kjemiens dag tirsdag, som er et samarbeid mellom høgskolen, Mattilsynet og Hedmark Kunnskapspark, blir det foredrag om kjemi for framtida i lys av de globale utfordringene energi, klima og miljø, om naturens kjemi, om kjemi i kroppens celler, om hva som er god kjemi i fôr til hest og om kjemiske prosesser i rundballefôr gir lammelser hos hest, om vannets egenskaper og om kjemiopplæringen.
I pausene kan publikum besøke laboratorium og stands der det vises enkle og morsomme skoleforsøk.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke