10. des
 
Fottur med kulturprogram

Publisert: 30.mai.2013 04.13
Oppdatert: -
Hamar og Hedemarken Turistforening arrangerer naturlostur til Nordhue med kulturprogram søndag.
I år går turen både fra Løten-siden og Østerdals-siden til toppen av Nordhue, 790 meter over havet. Det blir besøk på Helge Væringsåsens jakthytte, Borgen, der det blir folkedans ved støtten til minne om hvor Per Sivle fikk inspirasjon til diktet «Vardevakt». Kulturprogrammet, som er viet visekunstner Vidar Sandbeck fra Åsta, starter klokka 13.00 i samarbeid med Sandbeckstiftelsen. Her blir det et innblikk i hans liv og viser gjennom fortelling og sang, allsang og sangdans sammen med Folkedanslaget Sølja. Møtested i Løten er Øisetra rundt 14 kilometer fra riksveg 25 klokka 10.45. Følg skilting mot Nordhue fra riksvegen ved Ebru. Møtested i Østerdalen er Rustad stasjon klokka 10.45. Fra Løten-siden er turen cirka fire kilometer gjennom myr og lett kupert mark, den siste delen er bratt. Turen opp tar rundt 90 minutter. Fra Østerdals-siden følger turen Væringsåsens gamle veg på rundt tre kilometer. Her er det også bratt og denne ruta tar også rundt 90 minutter å gå. På begge turene er det med lokal kjentmann. Naturlos fra Løten er Einar Lund og fra Østerdalen Helge Rustad. Det er åpent for alle og ingen påmelding.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke