11. des
SIVLESTEINEN: Hvor Per Sivle fikk inspirasjon til diktet «Vardevakt».
 
Fottur og folkedans
Hamar og Hedemarken Turistforening og Folkedanslaget Sølja har naturlosturen «Nordhue - fottur og kulturprogram» søndag. Det betyr en kombinert tur og kulturprogram med Per Sivle og sangdanser, kaffe og Helge Væringsåsen (1836-1917).

Publisert: 18.mai.2012 04.13
Oppdatert: -
Det er oppmøte ved Øisetra cirka 14 kilometer fra riksveg 25 klokka 10.45. Ta av riksvegen ved Ebru og følg skilting mot Nordhue.
Turen går til Hedemarksviddas storslåtte utsiktspunkt Nordhue 790 meter over havet. Her blir det besøk i Helge Væringsåsen fra Elverum sitt palassaktige fristed Borgen og folkedans ved støtten til minne om hvor Per Sivle fikk inspirasjon til diktet «Vardevakt».
Turen opp er fire kilometer gjennom myr og lettkupert mark, den siste kilometeren er bratt. Turen tar rundt 90 minutter.
Klokka 13.00 starter kulturprogrammet. Det blir sangdans ved Folkedanslaget Sølja og ellers noe knyttet til Per Sivle og Helge Væringsåsen.
Det er salg av kaffe og kaffemat, men ta gjerne med egen niste. Etter oppholdet på Nordhue kan en gå vegen tilbake til parkeringen på rundt 45 minutter. Einar Lund er naturlos. Arrangementet er åpent for alle.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke