10. des
PILEGRIMSKONSERT: Sofia Sahlin har konserter i anledning Gudbrandsdalsledens 20-årsjubileum.
 
«Fra viking til helgen»
Konsertforestillingen «Fra viking til helgen» med Sofia Sahlin og musikere fram føres i Hamardomen fredag klokka 19.00, Ringsaker kirke lørdag klokka 17.30 og Stange kirke søndag klokka 18.00.

Publisert: 19.mai.2017 06.44
Oppdatert: 19.mai.2017 06.44

Konserten er basert på Olav Haraldssons liv, samt sanger fra St. Olavsmessen fra 1100-tallet.

Konsertene arrangeres i forbindelse med at pilegrimsleden til Trondheim har 20-årsjubileum for gjenåpningen i år.

Sofia Salin har gått pilegrimsleden gjennom Sør-Sverige og har hatt konserter på de forskjellige stedene hun har vært innom. I konserten formidler hun noen av disse opplevelsene.

«Hun tar fram egne bilder fra den indre reisen, og tar publikum med på en åndelig pilegrimsreise akkompagnert av musikk fra middelalderen», heter det i pressemeldingen.

I tillegg til St. Olav, nevner hun også helgener som Hellige Birgitta og Ingegerd Olofsdotter.

Sofia Sahlin (sang, fløyte, piano og orgel) er klassisk musiker, sanger og kantor i Svenska Kyrkan i Stöde Församling utenfor Sundsvall. Hun har spilt tverrfløyte i orkestre som Radiosymfonikerne, Göteborgsymfonikerne og Stockholms Filharmoniske orkester, og har også spilt kammermusikk.

Sahlin har mastergrad i fløyte fra det kongelige svenske musikkakademiet, og hun har studert ved Sweelinck Conservatory i Amsterdam. Hun har framført pilegrimskonserter siden 2012.

I helgens konserter har hun med seg to musikere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke