11. des
TENNER FREDSLYSET: I Hamardomen. Her fra 2013.FOTO: SIDSEL GOTAAS
 
Fredslyset

Publisert: 25.nov.2014 04.00
Oppdatert: 25.nov.2014 03.59

Fredslyset kommer opprinnelig fra fødselsgrotten i Betlehem der en flamme har brent i over tusen år. Speidere brakte opprinnelig flammen fra Betlehem gjennom hele Europa, men på grunn av uroligheter i Midtøsten er Ikke dette mulig lenger. Nå hentes den fra Roskilde domkirke i Danmark der flammen brenner kontinuerlig. Selv om det ikke er mulig å bringe fred i verden på denne måten, vil speidere mange steder sende lyset videre for å be om og markere viljen til fred i verden. Her i Norge blir fredslyset fraktet fra Kristiansand til Kirkenes med tog, bil og på hurtigruten. I Hamar blir dette markert med en kort gudstjeneste i Hamardomen tirsdag klokka 18.00 ved sogneprest Per Erik Stave Engdal. Alle som ønsker det, kan selv frakte lyset videre til sine hjemsteder ved å ta med en lykt. 1. Hamar St. Georgsgilde som står som arrangør og inviterer speidere til aftens på speiderhuset på Stavsberg etter gudstjenesten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke