10. des
INN i HÅVEN: Her lurer Simen Prestaasen en flott fisk inn i håven i Renaelva. FOTO: MARIUS HUSE
 
Friluftsgleder ved vann
Biblioteket i Brumunddal har filmkveld torsdag klokka 19.00 med «Friluftsgleder ved vann» som tema.

Publisert: 15.apr.2015 04.00
Oppdatert: 15.apr.2015 03.59

Simen Prestaasen viser utdrag fra sine siste natur- og fiskefilmproduksjoner, og forteller om det filmtekniske arbeidet i felten under vignetten «Fra Malungen til Island med kamera og fluestang», mens Jesper og Arnhild Sandbakken snakker om «Kajakkpadling som rekreasjon og trening».

Simen Prestaasen fra Vallset er 24 år gammel. Han er fotograf, skribent og filmskaper, og en ivrig friluftsmann med brennende lidenskap for fluefiske. En hobby han har viet svært mye tid de ti siste årene, også med kamera på slep i de senere år. Han har laget mange filmer, og har i løpet av det siste året fisket og filmet i USA, Mexico, Australia, New Zealand, Island, Danmark, Sverige og Norge.

Sammen med resten av gjengen fra «Tørt Fly Fishing» ble han i fjor høst nominert til sportsfiskerprisen «Gullkroken» i kategorien «Beste fiskefilm». Prestaasen har bachelorgrad i Medier og kommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og Akershus med film som hovedretning. De siste årene har han bodd, studert og arbeidet i Oslo.

Arnhild og Jesper Sandbakken er ivrige kajakkpadlere. De vil snakke om å komme i gang med kajakkpadling, hva slags utstyr man trenger, om sikkerhet og muligheter for å gå kurs. Store naturopplevelser viser de også gjennom Arnhilds bilder.

Filmkvelden arrangeres av Ringsaker kommune, kultur og Ringsaker bibliotek og er støttet av Nasjonalbiblioteket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke