7. des
Brumunddal brass: Tidligere Nordaasen Musikforening
 
Friluftskonsert på toppen i Bjørgeberget

0
Publisert: 27.jun.2015 04.00
Oppdatert: 27.jun.2015 04.00

100 år etter at Brumunddal Brass holdt sin første konsert på Nebbhøgda, klatrer musikerne helt på toppen, til utsiktspunktet i Bjørgebeget. Og der skal de i ettermiddag holde friluftskonsert.

Det er merket fra Hempa skole og Tømmerli Bo, så det er ikke vanskelig å finne fram. Ved klarvær får dem som når toppen både en fantastisk utsikt og en musikalsk naturopplevelse.

For 100 år siden ble det innkalt til møte på Skalmerud kafé i Brumunddal. Målet var å få i gang Brumunddal Musikforening, som hadde ligget nede en stund. Det gikk ikke helt som noen av de frammøtte hadde håpet, dermed dannet de sin egen musikkforening. Første kvartal 1915 ble Nordaasen Musikforening formelt stiftet. Rundt St.hans arrangerte de utflukt til Nebbhøgda. Dette var deres første opptreden. 100 år senere og et navnebytte arrangerer Brumunddal Brass utflukt til samme sted.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke