6. des
bak boka: Forfatterne Geir Vestad og Helge Hagen, sammen med fotograf Trond Lillebo.
 
Friluftslivets år

0
Publisert: 14.jan.2015 04.00
Oppdatert: 14.jan.2015 03.59

Hans Ruud åpner torsdag Friluftslivets år. Han er tidligere styreleder i Hamar og Hedemarken Turistforening og DNT-(Den Norske Turistforening) ambassadør for Friluftslivets år. Det blir innslag ved Helge Hagen og Geir Vestad som er forfattere av boka: Hedmarksvidda-Norges snilleste fjell.Boka kom ut i 2005, samtidig som Hamar og Hedemarken Turistforening var 75 år. Innholdet i boka er grunnlaget for foredraget til Vestad og Hagen. Mange kjenner og bruker Hedmarksvidda og vet at det er et snilt fjell. Hedmarksvidda har rike tradisjoner i kulturelle ytringer, både som forfatterskap og bildekunst. Vidda har også sine egne sanger. Kombinasjonen av de gamle historiske sporene og den nye bruken av området er det som gjør Hedemarksvidda til et snill, men svært spennende «fjell».Ringsaker kommune, kultur og Ringsaker bibliotek samarbeider om arrangementet i biblioteket torsdag klokka 19.00.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke