16. des
GOLF I ANKERN: Med Hamar Frisbee Club.
 
Frisbeegolf

Publisert: 25.jul.2016 04.00
Oppdatert: 25.jul.2016 04.00

Hamar Frisbee Club arrangerer frisbeegolf i Ankerskogen frisbeegolfpark med oppmøte for registrering ved brakka i Ankerskogen tirsdag klokka 17.45 og spillestart klokka 18.00. Det fleste har prøvd frisbee på stranda og i hagen, men frisbeegolf tar sporten et hakk videre. På fisbeeprotalen frisbee.no heter det «Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av ni eller 18 hull. Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindre og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende. Man bruker spesielle frisbeer som er ganske små, harde og tunge i forhold til vanlige sendeplater. Man bruker forskjellige disker til forskjellige kast. Noen går lengre enn andre, men er vanskeligere å kontrollere. De aller fleste veier 160–180 gram. Kurven man kaster på er en metallkonstruksjon bestående av en rund kurv og med kjetting som henger over kurven. Kjettingen bremser opp disken slik at den faller ned i kurven».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke