12. des
BAROKK: Oslo-Filharmoniens konsertmester Terje Tønnesen leder Bachs Brandenburger-konserter.
 
Frodig barokk i Ringsaker kirke

Publisert: 08.aug.2012 04.13
Oppdatert: -
Onsdag klokka 19.00 er det festspillkonsert i Ringsaker kirke med ti av de beste strykerne Norden har å by på. Kjente musikere som Terje Tønnesen, Alexander Sitkovetsky, Øyvor Volle, Razvan Popovici, Berit Cardas, Bendik Foss, Jan-Erik Gustafsson, Bjørg Lewis og Johannes Martens trakterer strykeinstrumentene mens Roger Andreassen spiller cembalo. På programmet står Bachs Brandenburger-konserter under ledelse av Oslo-Filharmoniens konsertmester Terje Tønnesen, samt musikk av Jean-Baptiste Barríère, Anton Webern, Witold Lutoslawski og Hans Abrahamsen. Konserten setter barokkens store mester Bach opp mot modernister fra Polen, Østerrike og Danmark. Som en av de tre ledende navn i 2. wienerskole rager Anton Webern høyt. Hans seks bagateller for strykekvartetter opus 9 framføres av Cikadakvartetten, som har spesialisert seg på modernisme. Polske Witold Lutoslawski er et stort navn i musikkverden, og Berit Cardas og Jan-Erik Gustafsson spiller «Bukoliki» for bratsj og cello. Hans Abrahamsen er en av nestorene i dansk skapende tonekunst. Cikadakvartetten framfører hans «Strykekvartett nr. 3». Jean-Baptiste Barríère er representert med «Sonate nr. 10 i G-dur» for 2 celli, framført av Bjørg Lewis og Jan-Erik Gustafsson.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke