11. des
 
Fylt focaccia
Focaccia er et italiensk flatt brød. Opprinnelig skal det komme fra Toscana, men lages over store deler av Italia. Den originale oppskriften inneholder god olivenolje, godt salt og frisk rosmarin. I denne oppskriften har vi valgt å fylle focacciaen. Nydelig!

Publisert: 17.okt.2013 04.13
Oppdatert: -
Ingredienser
100 gr bacon i terninger
200 gr skinkebiff
50 gr gjær
5 dl vann
½ ts sukker
2 ts salt
½ dl olivenolje
12 dl hvetemel
½ stk rødløk
½ ts pepper
½ ts salt
50 g revet parmesan
2 ss olivenolje
1 ts gjerne flaksalt salt
1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
2. Skjær løken i terninger. Brun bacon og skinkebiff i en varm panne. Skinkebiffen skal kun stekes to minutter på hver side. Legg biffen til side, og la den hvile i ca. 15 minutter. Skjær kjøttet i smale strimler. Bland strimlene sammen med stekt bacon, løk, ost og krydder.
3. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir. Del deigen i to. Hell den ene delen utover i langpannen og trykk den jevnt utover. Legg over kjøttfyllet, og dekk til med den andre halvdelen av deigen. La det hele heve i ca. 30-40 minutter.
4. Lag små groper på oversiden av focacciaen. Hell over olivenolje. Dryss over litt grovt salt eller flaksalt til slutt.
5. Stek brødet på 225 °C midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl litt og del i biter.
(Matprat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke